Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Halak, horgászat

Milyen halakat foghatunk az Ebróban?

Az Ebró-folyó vitán felül az utóbbi évek legnépszerűbb külföldi horgászcélpontjává nőtte ki magát a magyar és más európai horgászok körében is. Nem ok nélkül. Pár évtizede néhány német horgász arasznyi harcsákat "telepítettek" a folyóba, melyik idővel hihetetlen módon elszaporodtak, köszönhetően az idilli körülményeknek.

A harcsa állományát az Ebró folyón jelenleg 5 millió példányra becsülik! Általában 25-50 kg-os halakat szoktak akasztani, de időnként ennél nagyobbakat is. Természetesen ahhoz, hogy az Ebróból rendszeresen harcsát fogjunk, megfelelő módszereket kell alkalmazni; mindenek előtt speciális, igen erős szereléket. A bajszos halak legjobban az ún. pellettel foghatóak, de tavasszal a kitartásukért a tapasztalt pergetők jutalma sem marad el.

A pontyok szerelmeseit is 10 kiló feletti halak várják. Igen nagy számban előfordul még a süllő, nem ritkák az 5-6 kilogrammos példányok sem, valamint a fekete sügér átlagosan 1-3 kilós súlyban, ez a halfaj egyébként a harcsa legkedveltebb ínyenc falatja.

A horgászrendről

A horgásztábor kizárólag sporthorgász vendégeket fogad, akik a helyi szabályok betartása mellett, sporthorgászatot űznek. Harcsára, pontyra catch & release szabályok érvényesek, süllőt saját fogyasztásra meg lehet tartani (naponta és fejenként 1 példányt). Az élőhalas horgászat tiltott, akit ennek ellenére élőhallal való horgászaton érnek pénzbüntetésre számíthat és elvehetik a felszerelését! Fontos szabály, hogy napnyugta után 1 órával és napkelte előtti 1 óra között tilos a horgászat, ekkor elvileg a vízparton se szabad tartózkodni.(nyáron ez kb éjfél és reggel 6 közötti időre vonatkozik). Horgászni fejenként 2 bottal szabad.Szigorúan tilos a tűzrakás, és a sátorozás sem engedélyezett.
Fontos, hogy a parton mindíg a vízben lévő botok számához elegendő horgásznak kell tartózkodnia!! A horgász minden esetben köteles magánál tartani a horgászengedélyét,hetijegyet és személyi igazolványát vagy útlevelét. Naponta akár több alkalommal is előfordulhat ellenörzés. A büntetések megelőzése végett kérjük tartsák be a helyi szabályokat.

További információ, vagy foglalás:
+3670 9431540
info@horgaszutazas.hu